Kjære Sophie Elise, derfor liker vi deg ikke!

Året er 2011, og jeg får en melding på Facebook av en kompis. Han sender meg et bilde av en ung jente fra Harstad ved navn Sophie Elise. Denne jenta er da 16 år og blogger fra barnerommet sitt. Jeg var sjokkert over hvor vakker hun var, men hvor trist hun hadde det på innsiden.

I det siste så har det vært mye snakk om denne unge jenta som i dag bor i Oslo, blogger fra leiligheten sin og har blitt 20 år gammel. Hun har selvsagt blitt sterkere, men hvor mye skal en ung jente tåle? Du ser et ytre, du ser på bildene hennes, du lager deg en mening, men hva vet du i grunnen om denne jenta? Et ord, et bittelite ord kan gå så dypt uten at du som voksen faktisk vet hvordan hun tar det.

Grunnen til vi ikke liker deg, er fordi du tar for mye plass. Du har et altfor pent ytre til å ha meninger som gjør en forskjell. Vi liker deg ikke fordi du har fått nye pupper, og vi liker deg heller ikke fordi du klarer det ingen andre klarer. Vi liker deg ikke fordi du forteller om dine opplevelser gjennom dine kanaler. Vi liker deg ikke fordi du har en blogg som når ut til flere mennesker enn vi journalister klarer. Vi liker deg heller ikke fordi du får mer mediedekning enn oss journalister som har gått på skolen en tid tilbake.

Vi liker heller ikke at du har en større lønn enn hva vi klarer å oppnå på et år. Sist men ikke minst, så liker vi deg ikke fordi du lever i 2015, du gjør hva du vil og du står for det du sier. Nei Sophie, vi liker deg rett og slett ikke vi.

Derfor er det viktig at en dame på 40 pluss lager en sak om deg slik at vi kan få tatt rotta på deg en gang for alle. Det er vår plikt som journalister å gjøre, vet du. Vi må rett og slett bare skape en mobbeparade på nettet mot en slik ung jente som du er, for vi er tross alt utdannet og voksne journalister!

Nå over til oss! Når jeg snakker om “oss” snakker jeg om Sophie Elise sine bloggkollegaer! Vi liker deg fordi du tør! Vi liker fordi du setter et eksempel på ei beintøff jente i en ung alder som ikke lever etter en bok hvor alt skal være korrekt.

Vi liker deg fordi du har skapt noe, for at du ikke er den tradisjonelle unge rosabloggeren. Du er den jenta som har 70.000 mennesker ser opp til deg hver dag. De liker deg fordi du er deg selv. Du snakker fra levra, du laget deg en bloggdagbok for å hjelpe deg selv, og hver dag hjelper du nok flere enn du tror, og det fortjener en applaus!

At du har fått et par større pupper og en ny nese er da ikke en ny ting i medieverden, hvor gammal tror du Pamela Anderson var da hun først løp på stranden i California og ble hedret av både mødre og døtre fra hele verden? Hun var kanskje ikke en blogger, men hun var en ung dame fra Canada som hadde en drøm, hennes var Los Angeles og skuespill.

Det jeg mener her er så lenge man er i USA og har tatt plastiske operasjoner så er det ikke så farlig, men kommer man fra lille Harstad og oppretter en blogg hvor du er ærlig og forteller om livet ditt, ja da kommer de og tar deg disse journalistene! Du er den lille jenta fra Harstad som hadde en drøm, en drøm om å bli sett, en drøm om å skape noe. En drøm om å gjøre en forandring, en drøm om å føle deg selv bra på innsiden og på utsiden.

Vi liker deg og vi heier på deg hele veien gjennom alle våre bloggkanaler.

Jeg har selv blitt mobbet og jeg nekter å sitte ved sidelinjen å se vokse mennesker oppføre seg som dette!Årest moteblogger HER

Årets Gullpenn HER.

Årest Stjerneskudd HER.

Folkets Favoritt HER

Comments (79)

 1. Elisabeth
  Reply

  Fantastisk bra skrevet, endelig en som har skjønt det:)
  Mobbing er noe sv det verste et menneske kan oppleve. Har selv en sønn på 16 som ble mobbet for han var for pen! Vi måtte flytte laaaangt bort for at han skulle få det bedre. Kjenner jeg gruer meg til dattera som er 10år nå skal komme i tenårene. Som foreldre er det helt forferdelig å være vitne til at sitt barn blir trakassert så grovt! Det gjør vondt langt inne i hjerterota.
  At voksne folk kan sitte å skrive så mye dritt på nett om ei jente på 20år er helt uvirkelig for meg. Hvor har dem lært respekt? Å hva lærer dem sine barn? At det er helt greit å mobbe?
  Fy dere voksne!!!!
  Stor applaus til deg Espen! Deilig å se st det finnes noen medmennesker i denne verden!
  Hilsen en mamma på snart 40 :)

 2. Kamilla. Mamma og tidligere ungdom
  Reply

  Takk! Takk! Takk!
  På vegne av mammaer og på vegne av unge som har kjent på mobbing og vonde ord. Takk.

  Jeg er dog en guttemamma, men håper mine gutter også vil stå opp mot urett- spesielt den som gjøres mot de som går mot strømmen.

  Takk!

 3. Kamilla haaland
  Reply

  ❤️❤️

 4. Tommy
  Reply

  Hvem er disse “vi” du snakker om?
  Jenta stikker hodet frem, på ganske mange fronter. Andre tar til motmæle, og andre mener hun er et dårlig forbilde for unge mennesker.

  Stakkars jente, ingen bør få stille henne spørsmål, eller være kritisk til hennes meninger og valg.

 5. Guro Trydal
  Reply

  Utrolig reflektert og modent skrevet. Setter i gang en tankeprosess. Det er viktig for en blogger. Utrolig bra jobbet!

 6. LIV
  Reply

  Flott skrevet !’ikke er vi bloggere eller journalister, og vi liker ikke mobbing,men elsker den lille, søte, tøffe Sophie Elise gjør vi. Ei nydelig, ærlig dame med flotte meninger. Hilsen et par ektepar rundt de 60 :)

  1. Espen Hilton
   Reply

   Dere altsår! <3 <3 fine mennesker :D

 7. Linn
  Reply

  Et flott innlegg! Tusen takk Espen, for at du også tør! Det er sånne som dere vi skal heie frem, ikke tråkke på. Sophie Elise et et fantastisk snilt og smart menneske. Det endrer seg ikke, selvom hun har silikonpupper. Stå på!

 8. mimi
  Reply

  åååh – det var et skikkelig fint innlegg:) håper Sofie leser dette og tar til seg det du har skrevet:) Jeg bare fatter ikke at noen har behov for å tråkke på et annet menneske slik ?? hva I alle dager er vitsen?? og så fra en voksen dame. Hun har kanskje barn på omtrent samme alder – hadde hun skrevet sånn til sine egne barn. ?

 9. Lol
  Reply

  Jævla homse

 10. Magnus
  Reply

  Synes dette var et svakt innlegg. Mye stråmannargumentasjon(gitt at dette er motsvar til Anki).
  Pathos, pathos og pathos. Greit, Sophie er tøff, men skal hun ikke kunne kritiseres?
  Og poenget ditt med Pamela Anderson er helt irrelevant.
  Avslutter med å si at dette er en ukritisk hyllest uten å svare/løse noen av de problemene Arni setter fram.

 11. Sissel
  Reply

  At voksne mennesker mobber er ingen overraskelse. De kan rett og slett være de værste. Misunnelse heter det, og rettes mot de som er sterke og som får oppmerksomhet, men som ikke får oppmerksomheten etter boka og rett oppskrift. :)

 12. Aksel
  Reply

  Svaret ditt, i likhet med svaret til Sophie, virker i grunn ganske barnslig. Dette er kun en emosjonell respons med lite refleksjon rundt den faktiske kritikken. Alt dette pratet om mobbing og følelsene hennes er noe jeg forventer i et ungdomsskole klasserom, ikke i en offentlig debatt.
  Hun er et voksent menneske og lever av å være en offentlig person. Ettersom hun har stor påvirkningskraft så må hun ærlig talt være i stand til å forsvare seg selv mot kritikk.

  Å fokusere på at folk “ikke liker henne” føler også litt naivt og umodent. Folk er skeptiske på hva hun representerer og påvirkningen hun har på unge mennesker. Hun representer en generasjon som, i større grad enn tidligere, er hysterisk opptatt av seg selv og hvordan de ser ut. En generasjon av emosjonelle voksne barn som er mest opptatt av alt overfladisk som hårfarge, champagne og klær.
  Personlig synes jeg at hun kan utfolde sin kreativitet på hvilken som helst måte som passer henne selv, om det så er ytterst overfladisk. Men hun kan ikke forvente respekt dersom hun ikke kan takle kritikk som en voksen, uten å sutre om følelsene sine

 13. Ragnfrid Lind-Jenssen
  Reply

  Jeg tror ikke jeg kunne ha formulert meg bedre selv. Utrolig bra innlegg!

 14. Mathias
  Reply

  Fantastisk innlegg! Janteloven er noe vi alle kjemper imot. Jeg velger å sitere Winston Churchill: “Så du har fått deg fiender ? Flott, da har du stått opp for noe en gang”

 15. Mari-Ann Weltzien
  Reply

  Veldig bra skrevet Espen!!!!
  Det er hårreisende hvor onde mennesker kan være…de burde skamme seg og gjemme seg bort for slike mennesker er det ikke behov for.

 16. Ina
  Reply

  Dette er det beste jeg har lest på lenge!! <3

 17. Cecilia Flatum
  Reply

  Amen! Godt innlegg, Espen!

Write a Reply or Comment

Next post